"Grace" Romanian Christian Church Gold Coast
Biserica ROMÂNĂ CREȘTINĂ "HARUL"
Gold Coast

Scurt istoric al biserici Harul (Grace) – Gold Coast

Nevoia deschiderii unei biserici creştine române în Gold Coast a devenit tot mai evidentă în ultimii ani, având în vedere creşterea comunităţii române din acest oraş, (cca 3000 de români). În acest context, Biserica Elim–Brisbane şi-a format o viziune de a sluji, şi apoi a planta o biserică în Gold Coast, care să fie un centru spiritual şi cultural pentru românii din acest oraş.

Lucrarea a început prin organizarea unor seri de colinde şi servicii de vestire a Evangheliei, la care au participat cu consecvenţă şi interes mai mulţi români din această zonă. Ca urmare a interesului evident, s-a decis organizarea unui serviciu de închinare săptămânal, (sâmbăta seara între orele 6:00 – 8:00 pm) urmat de părtăşie cu gustări, într-o sală  închiriată de la Community Centre Helensvale.

Coordonarea acestei lucrări a fost încredinţată pastorului Ionică Curea, fost pastor asistent al Bisericii Elim–Brisbane. Pentru mărirea impactului spiritual al acestei lucrări s-a considerat oportună deschiderea oficială a unei noi biserici care să aibă atât o locaţie stabilă, cât şi slujbe Duminicale regulate. Această iniţiativă a primit suportul Consiliului Pastoral al BCPR din Australia şi NZ.

Duminică 13 Martie 2011 a avut loc deschiderea oficială a noii biserici înregistrată oficial cu numele "GRACE – Romanian Christian Church – Gold Coast". La serviciul de deschidere a bisericii, care a fost o sărbătoare de neuitat, au fost invitaţi atât lucrători delegaţi în Consiliul Pastoral al BCPR din Astralia şi NZ, cât şi alţi pastori ai bisericilor evanghelice române din Brisbane şi Melbourne.

Din dorinţa de a sluji şi proclama Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu, comunităţii române din Gold Coast, biserica “Harul” s‑a oferit să găzduiască cel mai mare eveniment spiritual românesc: Convenţia 2012 a bisericilor penticostale române din Australia şi NZ, şi a taberei naţionale de tineret. Credem că acest eveniment va avea un impact spiritual semnificativ în viaţa tuturor celor ce vor participa, şi în mod deosebit a comunităţii române din Gold Coast.

Dorim să ne exprimăm aprecierea faţă de toţi cei care ne-au oferit suportul lor spiritual şi financiar, făcând posibilă întemeierea acestei biserici. De asemenea, dorim să‑I mulţumim lui Dumnezeu pentru harul şi binecuvântările Sale şi ne angajăm sa-L reprezentăm cu cinste şi demnitate, pentru ca prin auzirea mesajul Evangheliei şi văzând mărturia vieţii noastre de creştini, tot mai mulţi români să-L cunoască cu adevărat pe Dumnezeu şi mântuirea Sa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

DECHIDEREA OFICIALĂ A BISERICII "HARUL" GOLD COAST 13/03/2011

_3134046_3133977_3133995_3134033_3134028_3134024_3134038

© "Grace" Romanian christian church gold coast inc. 2015